Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ «BLUE BOOK» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ!

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένα, χιλιάδες υποθέσεις από το περιβόητο «Μπλε Βιβλίο» βγαίνουν επιτέλους στο φως! Τα άκρως ενδιαφέρουσα αρχεία για τα UFO, που για ολόκληρες δεκαετίες ήταν κρυμμένα στα συρτάρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αλλά ποτέ δεν είχαν χαρακτηριστεί ως «απόρρητα», αρχές του 2015 βγήκαν όλα μαζί για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του http://projectbluebook.theblackvault.com στην οποία δεκάδες θαυμαστές του φαινομένου μπορούν να μελετήσουν 129.491 σελίδες 12.618 υποθέσεων από τις δεκαετίες του '40, του '50 και του '60 με ένα απλό κλικ.


Το Project «Blue Book» ήταν ένα πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην έρευνα αναφορών και θεάσεων Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων, από το 1947 έως το 1969. Δυστυχώς, το πρόγραμμα αυτό, χρησιμοποίησε φτωχές ερευνητικές μεθόδους και οι ερευνητές του «ήταν πάρα πολύ πρόθυμοι» στο να ονομάσουν μια μυστήρια παρατήρηση σαν «προσδιορίσιμο» φαινόμενο. Αλλά και πάλι, 701 από αυτές τις θεάσεις παρέμειναν μη προσδιορίσιμες. Αρκετοί ερευνητές και οργανώσεις UFO θεωρούν ότι τα μέλη του προγράμματος πιέστηκαν «να προσδιορίσουν» τις αναφορές αυτές, με σκοπό να ηρεμήσουν και να καθησυχάσουν τη δημόσια υστερία - της τότε περιόδου - σχετικά με τα UFOs. Επίσης, οι ίδιοι ερευνητές και οργανώσεις, θεωρούν ότι οποιαδήποτε πραγματικά ανεξήγητη έκθεση και αναφορά, που νομιζόταν αρχικά ότι θα προκαλούσε τη δημόσια ανησυχία, δεν περιλήφθηκε ποτέ στο «Μπλε Βιβλίο» και ότι αυτές οι εκθέσεις μεταφέρθηκαν προς μια ανώτερη αρχή που ποτέ δεν εξέθεσε τα αποτελέσματα στο ευρύ κοινό.
Το πρόγραμμα «Μπλε Βιβλίο», φαίνεται πως ήταν μια χαμηλού επιπέδου συλλογή για παραπληροφόρηση, που δημιουργήθηκε κάτω από το ευρύτερο πρόγραμμα «Project Sign» (τον Δεκεμβρίου του 1947), που με τη σειρά του εξελίχθηκε στο «Project Grudge» (τον Δεκεμβρίου του 1948), και κατέληξε να ονομάζεται ως «Project Blue Book» (έως τον Δεκέμβριο του 1969), με στόχο να καλύψει την αληθινή έρευνα σχετικά με την εξωγήινη παρουσία στη γη.
Παρά την κακή κρητική του υλικού αυτού, αλλά και των πορισμάτων των υποθέσεων, είναι και πάλι συγκλονιστικό που έστω στην εποχή μας δόθηκε η ευκαιρία να μελετηθούν ξανά οι θεάσεις αυτές από σύγχρονους αμερόληπτους ερευνητές και να βγουν στο μέλλον νέες ερμηνείες στο φως.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου