Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Η ιστορία των ΑΤΙΑ στην Ελλάδα

Oι επίσημες αναφορές στην Ελλάδα ξεκινούν από το 1940 όταν η πολεμική αεροπορία αντιλήφτηκε την ύπαρξη άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στο ελληνικό εναέριο χώρο .Οι έρευνες βέβαια έγιναν με πλήρη μυστικότητα και με την βοήθεια φίλης υπερδύναμης .Στην πορεία των ετών που πέρασαν δημιουργήθηκαν ερευνητές και ανεξάρτητες ομάδες έρευνας που παρά τα "εμπόδια" που αντιμετώπισαν κατέγραφαν με ζήλο τα τεκταινόμενα στον ελλαδικό χώρο με εντυπωσιακά αποτελέσματα ....Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι από της χώρες που κρατά αρχεία για (1) άγνωστα "στίγματα" στα ραντάρ (2) για αναχαιτίσεις A.T.I.A που συναντούν οι πιλότοι μας στους ουρανούς της Ελλάδος και που έχουν ρητή εντολή να μην σχολιάζουν τίποτε (3) για αρχεία αναχαιτίσεων - ατυχημάτων που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες 

Σοβαρά ερωτηματικά ζητούν απαντήσεις , όπως γιατί οι "αναγνωρίσεις" άγνωστων στιγμάτων στο ελληνικό εναέριο χώρο (που δεν μοιάζουν με συμβατικά αεροσκάφη ) γίνονται τώρα χωρείς αναχαιτίσεις; Γιατί όταν παρατηρούνται άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό από τους έμπειρους πιλότους μας έχουν εντολή να μην τα καταδιώξουν και να μην το σχολιάζουν πουθενά. 


Το χρονικό 
-------------- 
Το 1952 ο αρχηγός του ελληνικού Στράτου ,σμηναγός Χρήστος Δεμεστηχας έγραψε μια αναφορά προς τους ανωτέρους του , περιγράφοντας <μυστηριώδη αεροσκάφη > που εθεάθησαν στην διάρκεια του Β, Παγκόσμιου Πολέμου. Ανεξήγητοι ιπτάμενοι δίσκοι ,γνωστοί σαν ( Φου φαιτερς) προβλημάτισαν τα βομβαρδιστικά τον Συμμάχων στης αποστολές τους πάνω από τα Βαλκάνια.


Την σοβαρότητα της κατάστασης υπογραμμίζει ένα περιστατικό όταν ένα UFO πέταξε γύρο από ένα αεροσκάφος τύπου Α-7η. Ο ίδιος υπουργός εθνικής άμυνας Κ. Ευάγγελος Α. Τοσίτσας εξέπληξε τους δημοσιογράφους σε Πρές κονφερανς που έγινε μετά το περιστατικό αυτό, όταν προέτρεψε για μια επείγουσα ερευνά του φαινομένου αυτού ..UFO δίσκοι 1/79/s/4-5 

Αποσπάσματα από ρεπορτάζ της εποχής από το περιοδικό UFO Ιπτάμενοι Δίσκοι Πιστό αντίγραφο από το τεύχος Ιανουαρίου -1979 ufo ιπτάμενοι δίσκοι -σελίδα 4-5-6-7 

Στό μεταξύ, ό (πρώην) ύπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Άβέρωφ, έπέστρεφε άπo μιά επίσκεψη του στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα μέ πληροφορίες πού προέρχονται άπό τον αντισμήναρχο τής Ελληνικής Αεροπορίας Ε. Πετ......... ό υπουργός είχε ενδιαφερθεί εδώ κι αρκετό καιρό για τα UFO, καί μάλιστα στή διάρκεια τού ταξιδιού του πρός τήν Αθήνα κρατούσε μέσα στό αεροπλάνο σχετικές σημειώσεις. Δέν ήξερε προφανώς ακόμα ότι ένας αξιωματικός στήν Αθήνα είχε ήδη αναφέρει μερικές από τις παρατηρήσεις τού πιλότου τού A71-1, μαζί μέ μία δήλωση πού έπέμενε ότι δέν υπήρχε «καμιά ουσία» στις αναφορές γιά UFO. Ο κ. Άβέρωφ επρόκειτο νά εμφανιστεί σέ μία συνηθισμένη πρες κόνφερανς, γιά νά συζητήσει θέματα τού ΝΑΤΟ. 

Η συγκέντρωση αύτή συνέβη στό ξενοδοχείο Σελεκτ , κοντά στη Πλάκα, στήν Αθήνα. Ο Κ. υπουργός. πρός μεγάλη έκπληξη τών συνεργατών του καί όλων εκείνων πού πιστεύουν στήν ύπαρξη μίας επίσημης πίεσης γιά ένα δήθεν «ξεσκέπασμα» τής υπόθεσης τών UFO, είχε φαίνεται αποφασίσει ν'άλλάξει τακτική, σχολιάζοντας δημόσια τό αυξανόμενο μυστήριο τών ιπταμένων δίσκων στήν Ελλάδα. Είχε δέ στή διάθεση του έναν φάκελο πού κάλυπτε αρκετά περιστατικά UFO, στά οποία περιλαμβανόταν κι εκείνο τού Α-7Η, καθώς και τής αεροπορικής βάσης τής Λάρισας, πού αναφέραμε στην αρχή τού άρθρου. Υστερα λοιπόν απο τά προκαταρτικά σχόλια πάνω σέ άλλα θέματα, ό κ. Αβέρωφ έκανε τήν Ιστορική δήλωση ότι δέν αμφιβάλει πιά γιά τήν ύπαρξη τών UFO. Σιωπή έπεσε στήν αίθουσα. . 

Ο υπουργός κοίταξε μέ νόημα τούς δημοσιογράφους κι έκανε μία δήλωση απίστευτης σπουδαιότητας για έναν άνθρωπο τής θέσης πού αύτός κατείχε: <<Θ έ λ ω να συστήσω νά εξεταστεί ή περiπτωση μίας έρευνας άμεσης ανάγκης σχετικά μέ τήν προέλευση καί τήν ταυτότητα τών άγνώστων αύτών έναερίων φαινομενων >> . Υπάρχουν πάντως σοβαρές ενδείξεις ότι ό κ. Άβέρωφ ή άλλαξε γνώμη. ή δέχτηκε τις προτροπές «ανωτέρων» του γιά νά υιοθετήσει μιά διαφορετική άποψη. Σύμφωνα μέ τόν βοηθό στρατιωτικό ακόλουθο η άποψη αυτή εκφράζει την προσωπική άποψη του Κ Αφερωφ και όχι την επίσημη Ελληνική κυβέρνηση.

1947 Η ελληνική κυβέρνηση θορυβήθηκε από παράξενα αντικείμενα που πετούσαν πάνω από την Ελλάδα . Ανησυχώντας ότι μπορεί να επρόκειτο για σοβιετικούς πύραυλους οι αρχηγοί του ελληνικού Στράτου έδωσαν εντολή σε ομάδα μηχανικών να ερευνήσει το θέμα . Γρήγορα όμως αντιλήφθηκαν ότι δεν επρόκειτο για πύραυλους , τότε ρωτήθηκε το υπουργείο αμύνης τον USA για τα μυστηριώδη αντικείμενα , γρήγορα αναγκάστηκαν να σωπάσουν όπως και να σταματήσουν την ερευνά.. 
Βοηθάει άραγε η αεροπορία τον ΗΠΑ την ελληνική κυβέρνηση στης έρευνες για τα UFO ?.Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Athens Courier στης 11/8/77 αναφέρεται ότι οι χώρες συζητούν μυστικά το θέμα και ότι τα RF-4C χρησιμοποιούνται και για φωτογράφηση άγνωστων αντικειμένων ,αναφορά γίνεται επίσης ότι υψηλόβαθμος της υπηρεσίας ασφαλείας επιβεβαίωσε την ελληνοαμερικανική συνεργασία στο θέμα αυτό. 


Ελληνικές αναφορές UFO Ενδεικτικές αναφορές Αεροπορική βάση Λάρισας 18 Ιανουαρίου 1977 

Οι εργάτες που δούλευαν στο αεροδρόμιο ,είδαν ένα δίσκοειδες μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά υψόμετρου σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών .Αρκετή ανέφεραν ένα οξύ ήχο που δεν μπόρεσαν όμως να προσδιορίσουν ,το περιστατικό αυτό αλλά και αλλά με σχέση τα UFO, έκαναν πρόσφατα τον πρώην αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας Κωνσταντίνο .Μ. να δηλώσει ότι τα UFO ίσως να αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας .UFO δίσκοι. 1/79s 5-6 D8 


1977 Πάνω από το Αιγαίο ανοιχτά του Βόλου 

Ένας 26 υποσμηναγός πετούσε σε ύψος 17000 ποδιά ,λίγο μετά το σούρουπο με Α-7η -2 

βρισκόταν σε πτήση ρουτίνας όταν το βλέμμα του έπεσε σε ένα σημάδι αρκετά μιλιά μακριά . Η πρώτη σκέψη ήταν ότι επρόκειτο για εχθρικό καταδιωκτικό από πλευράς της Τουρκίας , ο υποσμηναγός γύρισε το αεροσκάφος για να δει καλύτερα όταν η κουκίδα έγινε ένα δισκοειδη σκάφος .Το UFO είχε ανάπτυξη ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του αεροπλάνου <αναφορά πιλότου "καθώς πλησίαζε διέκρινα ένα κυκλικό σκάφος διαμέτρου 10 μέτρων με μία θαμπή ασιμοχρωμη επιφάνεια σαν ανοξείδωτο μέταλλο ,υπήρχε στο κέντρο του ένα υπερυψωμένο τμήμα μ, ένα άνοιγμα που έμοιαζε με τον θάλαμο πιλότου δεν παρατήρησα εξάτμιση ούτε καμία ένδειξη συστήματος προώθησης " . 

Καθώς το ούφο πλησίαζε φαινόταν να κάνει μερικές αλλαγές στην πορεία του βουτώντας από τη μια πλευρά στην άλλη , το Α7Η2 γύρισε προς τα αριστερά κάνοντας μια μεγάλη βουτιά διαφυγής το UFO βούτηξε και αυτό με εκπληκτική ταχύτητα " Εντυπωσιάστηκα και φοβήθηκα, το άγνωστο σκάφος ακολουθούσε κατά γράμμα την μανούβρα μου έφτασα στα 10.000 πόδια και το UFO έκανε το ίδιο, τα επόμενα 8 λεπτά ήταν πολύ δύσκολα". Ο υποσμηναγός επιχειρούσε συνεχεία μανούβρες για να ξεφύγει δυστυχώς ο πιλότος έχασε την ψυχραιμία του γιατί το UFO επιχειρούσε πιο στενά τώρα, πίεσε το αεροπλάνο στα όρια του ,και όπως δήλωσε είχε πανικοβληθεί ! Mετά από αυτό ο υπουργός τότε Κ ΑΒΕΡΩΦ. είπε ,"κάποτε αμφέβαλα για το αν τα UFO είναι αληθινά, δεν έχω όμως πια αυτή την αμφιβολία .Όσο για το κυνηγητό με το Α7 το UFO ξαφνικά γύρισε νότια και χάθηκε .


27 Νοεμβρίου 1979 βράδυ

τα ραντάρ του Αιγαίου έπιασαν στις οθόνες τους ένα άγνωστο ιπτάμενο στόχο που πλησίαζε από την πλευρά της Τουρκίας . 

Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι επρόκειτο για αεροπλάνο και μάλλον δεν ήταν τζετ λόγο ταχύτητας κάπου 160 μιλιά την ώρα, αυτή η ταχύτητα γίνεται να χρησιμοποιηθεί αλλά μόνο σε περίπτωση ανάγκης . Δύο μιράζ απογειώθηκαν αφού τους ειδοποίησε το κέντρο της Λάρισας και σύντομα ήταν στα ραντάρ των μιράζ ,σε απόσταση 2 μιλιών από τον στόχο το άγνωστο αντικείμενο ανέπτυξε ταχύτητα και ισοφάρισε εκείνη των μιράζ ,διατηρώντας την απόσταση σταθερή το παιχνίδι κράτησε αρκετή ώρα , το αντικείμενο δεν απομακρυνόταν αλλά διατηρούσε μια κυκλική πορεία με τα μιράζ πίσω του στα 2 μιλιά . 

Όλα αυτά με υποηχητικές ταχύτητες να πούμε ότι το άγνωστο σκάφος ήταν στον ελληνικό εναέριο χώρο! .Ο λόγος που τα μιράζ δεν επιτάχυναν ήταν ότι είχαν εξωτερικές δεξαμενές και λόγο κόστους δεν έγινε απόρριψη (μέγιστη ταχύτητα 0,95 mach .Τα μιράζ συνέχισαν μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμα και γύρισαν πίσω. Το άγνωστο σκάφος εξακολουθούσε την κυκλική τροχιά του παράλληλα όμως έφυγαν αλλά δύο μιράζ που ήταν οπλισμένα. Όταν πλησίασαν την περιοχή εντόπισαν τρία UFO ,τα τρία αυτά UFO εξακολούθησαν την τακτική της απόστασης μόλις επιτάχυναν τα μιράζ ανάπτυσσαν ταχύτητα και αυτά .Δυστυχώς τα μιράζ γύρισαν πίσω λόγο καυσίμων . 


Νάξος 6ος

Ανεξήγητα φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Νάξο . Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αυτόπτες μάρτυρες ήταν βοσκοί στην ορεινή περιοχή Φιλιωτιου και σπηλιάς Ζ. Τα μεσάνυχτα εκείνης της βραδιάς εντόπισαν φωτεινό μεγάλο αντικείμενο να προσγειώνετε σε ορεινό βοσκοτόπι , κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα άγνωστο ον με μέγεθος αρκούδας ,κεφάλι άλογου και οπλές στα πόδια του . 


Το άγνωστο ον "έτρεχε" με μεγάλα άλματα . Στην παραμονή του κάτω στο έδαφος συναντήθηκε με μικρό κοπάδι από γουρούνια ,στην απρόβλεπτη προφανώς συνάντηση με τα ζώα εκτόξευσε μία ακτίνα φωτός προς τα ζώα . Την άλλη μέρα το πρωί βρέθηκαν 4 γουρούνια με καθολικά εγκαύματα από μέσα και ένα κυνηγόσκυλο κομμένο στα δυο !! Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν συχνοί δραστηριότητα άγνωστων πλασμάτων . 

Νάξος 6ος- 01 Ανεξήγητα φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Νάξο 

..σύμφωνα με 5 μάρτυρες ήταν περίπου 9-10 το βράδυ περίπου όταν αντιλήφθηκαν ένα φως κοντά στο βουνό που απείχε αρκετά από την βάση. Ξαφνικά το φως άρχισε να αυξάνει την ένταση και να πλησιάζει ταχύτατα προς το αεροδρόμιο .Το αντικείμενο ήρθε και σταμάτησε πάνω από τον διάδρομο σε ύψος 200 περίπου μέτρων το αντικείμενο απέκτησε ένα έντονο άσπρο φως και έμενε ακίνητο .Ξαφνικά άρχισε να αλλάζει χρωματισμούς, η διάρκεια ήταν περίπου λιγότερη από λεπτό σύμφωνα με τον μαρτυρά το μέγεθος ήταν 15-20 μέτρα . 


Το αντικείμενο χάθηκε και άρχισαν να εμφανίζονται μικρότερα κόκκινου χρώματος και διαμέτρου 2-3 μέτρα, τα αντικείμενα έκαναν μία παλινδρομική κίνηση με μεγάλη ταχύτητα επάνω από την άκρη της πίστας .Το φαινόμενο πλέον είχε γίνει αντιληπτό από αρκετούς <μέσα στους θαλάμους> και οι αξιωματικοί έκλεισαν τα παραθυρόφυλλα! .Το παράδοξο είναι ότι για 3 ημέρες την ίδια ώρα γινόταν τα ίδια, το γεγονός αποσιωπήθηκε 

8/1966 Πρέβεζα Άκτιο περιοχή αεροδρομίου

Μάρτυρες 8 σμηνίτες εκπαιδευμένοι στην μετεωρολογία .Ήταν ώρα 9 το βράδυ και ο καιρός καλός κάποια στιγμή διακρίναμε στον ουρανό μία φωτεινή κουκίδα που ερχόταν από την μεριά του ιόνιου Πελάγους αυξάνοντας την διάμετρο του .Στην αρχή το πέρασαν για κάποιο αεροπλάνο αλλά γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό .Η κουκίδα είχε πάρει της διαστάσεις της πανσέληνου με χρώμα κόκκινο κάποια στιγμή άρχισε να αλλάζει από επάνω προς τα κάτω διάφορους χρωματισμούς κόκκινο κίτρινο μπλε .Το φαινόμενο κράτησε 2 ώρες παίρνοντας διάφορες θέσεις στον ουρανό ,κάποια στιγμή το αντικείμενο έγινε μακρόστενο και άρχισε να βγάζει ένα ειδώς σύννεφου .Το σύννεφο σκέπασε το αντικείμενο , και μετά από αρκετή ώρα το σύννεφο διαλύθηκε, χωρίς να υπάρχει τυπωτέ πλέον στη περιοχή !Το συμβάν θεωρείται τεκμηριωμένο. 
Άγνωστης ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο εμφανίστηκε σε αεροδρόμιο της Κρήτης. Το περιστατικό είχε διάρκεια λίγα λεπτά και έγινε αντιληπτό από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες . 

4/10/67 Αλεξανδρούπολης.

Άγνωστο αντικείμενο παρατηρήθηκε από πολλούς μάρτυρες στον ουρανό της πόλης από της 8 έως τις 9.30 .Το αντικείμενο ήταν τριγωνικό και "άλλαζε" σχήματα με ακανόνιστο ρυθμό . Το αντικείμενο παρατηρήθηκε να χαμηλώνει σε κοντινή περιοχή της Αλεξανδρούπολης . 

Σκιάθος καλοκαίρι 1990 περίπου 10.30μμ με αυτόπτες μάρτυρες αρκετούς εργαζόμενους στο λιμάνι και κόσμο της πόλης . 
Η αναφορά είναι από 3 αυτόπτες μάρτυρες λίγο έξω από το λιμάνι της Σκιάθου ".Καθόμασταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το λιμάνι της Σκιάθου και διακόσια μέτρα από την θάλασσα , στης 10,30 περίπου αντιληφθήκαμε στον ουρανό 6-7 άστρα πολλή φωτεινά στην αρχή ήταν σταθερά και μας κίνησαν τη περιέργεια για την ένταση της φωτεινότητας που είχαν , το ύψος ήταν περίπου στης 30 μοίρες .Ξαφνικά μετακινήθηκαν ταυτόχρονα και αστραπιαία δεξιά και σε σε μεγάλη απόσταση και ξανά αριστερά με την ίδια ταχύτητα .Σταμάτησαν για λίγο και μετά με ασύλληπτη ταχύτητα έφυγαν νοτιοδυτικά ." Οι μάρτυρες εντυπωσιάστηκαν με το φαινόμενο και πήγαν στο λιμάνι για να σχολιάσουν το περιστατικό ,μηνάνε κατάπληκτοι από την έκταση που πήρε το φαινόμενο .Το είχαν παρατήρηση αρκετή κάτοικοι και υπεύθυνοι του λιμανιού .Το συμβάν μεταδόθηκε και από τοπικό ράδιο σταθμό .Σύμφωνα με υπεύθυνο του λιμενικού έγινε επικοινωνία με την αεροπορική βάση του Αλμυρού. Φήμες ακούστηκαν για το"σήκωμα" αεροσκαφών για τον εντοπισμό των άγνωστων αντικειμένων , επίσης ανεφέρθησαν προβλήματα εντοπισμού από τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών ασχέτως αν τα είχαν εντοπίσει τα ραντάρ εδάφους 

Σκιάθος χειμώνας 1989 απόγευμα 4 μμ, αναφορά από έναν μάρτυρα . 

"Είχα πάει για κυνήγι {καρτέρι}όσο ακόμα έπεφτε το σκοτάδι εντόπισα ψηλά σχεδόν κατακόρυφα από εμένα ένα στρογγυλό αντικείμενο .Ο καιρός ήταν βοριαδάκι ελαφρό και κτ, διαστήματα ψιλόβρεχε.Στην αρχή το πέρασα για μπαλόνι της μετεωρολογίας αλλά το αντικείμενο έμενε ακίνητο και αποκτούσε μία θολή φωτεινότητα .. Όταν έπεσε το σκοτάδι το αντικείμενο άρχισε να κατεβαίνει αυξάνοντας παράλληλα και την φωτεινότητα του. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που ήταν πάνω από εμένα κατέβαινε σιγά αλά σταθερά ,νιώθοντας φόβο για το παράξενο αντικείμενο άλλαξα φυσίγγια στο όπλο βάζοντας μεγαλύτερης διαμέτρου .Σε διάστημα λιγότερο τον 5 λεπτών είχε κατέβει αρκετά και φαινόταν πλέον καθαρά ήταν μία μπάλα αυτόφωτη και η πορεία του ήταν καθαρά πτωτική προς το μέρος μου .Μετά από αυτό έφυγα γρήγορα από την περιοχή ξεχνώντας το κυνήγι αλλού ".Ο μαρτυράς είναι αξιόπιστος , έμπειρος στην αναγνώριση εναέριων και θαλάσσιων στόχων 


Εύβοια-/9/2000 περιοχή όρους Δίρφυς .

 Άγνωστο χαμηλά ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο εθεάθη στην περιοχή Στενή Δίρφυος -Στροπωνες - Γλυφάδα.. Αρκετοί μάρτυρες παρακολούθησαν το παλλόμενο αντικείμενο 


Αταλάντη Αναφορά ανθρωποειδών. 


Έχω ακούσει ενδιαφέροντες ιστορίες για την περιοχή Ορχομενού Αταλάντης και μερικές έχουν ιδιαίτερο λόγο για να τις διαβάσετε .Η πρώτη αφορά μία γεώτρηση που έκαναν στην περιοχή Λουτσιο- Κόλακα , για νερό όταν χάθηκε το τρυπάνι σε βάθος 100 μέτρων !. Τι ήταν? Τίποτε το ιδιαίτερο θα πείτε ίσως κάποιο υπόγειο κοίλωμα η ρήγμα .αλλά….. .Η δεύτερη έχει σχέση και με την πρώτη ,κάτοικοι της περιοχής του τριγώνου Αταλάντης Προσκυνά Ορχομενού αναφέρουν ότι τα βράδια ακούν την γουρούνα με τα γουρουνάκια να περνάει από κάτω! Τι είναι? η γουρούνα με τα γουρουνάκια , θόρυβος που μοιάζει σαν να περνούν υπόγεια τραίνα !! Καλά επιβεβαιωμένο περιστατικό από πρώτο μάρτυρα με πολύ ενδιαφέρον, είναι η ακόλουθη . Κάτοικος της περιοχής Αταλάντης συνταξιούχος γεωργός καθώς πήγαινε το πρωί στο κτήμα είδε μέσα σε μικρό ξέφωτο ένα κυκλικό σαν ταψί μηχάνημα, όπως ανέφερε έσκυψε σε συστάδα θάμνων που ήταν στην αρχή του κτήματος για να κρυφτεί .Αυτό που του έκανε εντύπωση δεν ήταν το άγνωστο σκάφος όσο τα μικρά όντα με τα μεγάλα κεφάλια που φαινόταν να γυροφέρνουν στο άγνωστο σκάφος, το άλλο χαρακτηριστικό που κράτησε ο γέροντας ήταν τα παπούτσια τους που ήταν σαν αθλητικά με την μύτη γυρισμένοι εμπρός σαν τσαρούχια .Αεροπορική βάση Λάρισας


18 Ιανουαρίου 1977 οι εργάτες που δούλευαν στο αεροδρόμιο ,είδαν ένα δίσκοειδες μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά υψόμετρου σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών .Αρκετή ανέφεραν ένα οξύ ήχο που δεν μπόρεσαν όμως να προσδιορίσουν ,το περιστατικό αυτό αλλά και αλλά με σχέση τα UFO, έκαναν πρόσφατα τον πρώην αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας Κωνσταντίνο .Μ. να δηλώσει ότι τα UFO ίσως να αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας . 


1977 Στην περιοχή του Πειραιά 

Εμφανίστηκε ξαφνικά ένα λαμπερό κιτρινοκόκκινο φως που γέμισε μεγάλο μέρος του νυχτερινού ουρανού για 15 λεπτά προτού εξαφανιστεί . 

Εκατοντάδες άτομα είδαν το φαινόμενο που ήταν μία "μάζα Φώτος "που είχε διάμετρο 10 περίπου μιλίων .Ορισμένοι μάρτυρες ανέφεραν ότι διέκριναν ένα αντικείμενο να αιωρείται μέσα στο "φωτεινό σύννεφο " 

2 Φεβρουάριου 1978 στα περίχωρα της Αθήνας 

Ένα UFO με θολωτή καμπίνα 

που εξέπεμπε κόκκινο φως "ενόχλησε" ένα πούλμαν γεμάτο τουρίστες .Το αντικείμενο έμεινε αιωρούμενο για 20 -30 λεπτά και πέρασε πολλές φορές πάνω από το πούλμαν που είχε σταματήσει 


31/7/79 Μαλακάσα .

Αναφορά με πολλή ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρακάτω . Πρόκειται για παρατήρηση από πολλούς μάρτυρες μητρικού σκάφους και έξοδο μικρότερων σκαφών στην περιοχή της Αττικής ! Αναφορά από δυο μάρτυρες ." Είχαμε πάει στις κατασκηνώσεις των σιδηροδρομικών κοντά στη Μαλακάσα κατά της 11-11.30 μ περίπου αντιληφθήκαμε στον νυχτερινό ουρανό ένα οβάλ φωτεινό αντικείμενο με έντονο άσπρο φως ,να έρχεται ταχύτατα από την πλευρά του βουνού ,και με κατεύθυνση τον Ωρωπό .Ξαφνικά σταμάτησε αλλάζοντας χρώμα παίρνοντας μια κόκκινο πορτοκαλή απόχρωση , το αντικείμενο φαινόταν αρκετά μεγάλο περίπου 30-40 μέτρα .Στην κοιλιά του είχε διάφορα ακανόνιστα φώτα να τρεμοπαίζουν ακανόνιστα ,το ύψος του αντικειμένου ήταν περίπου στα 1000 μέτρα .Σε διάστημα όχι λιγότερο από 10 λεπτά , βγήκαν δυο μικρά φωτεινά αντικείμενα που σταμάτησαν για λίγο κοντά στο αντικείμενο, ο κόσμος της κατασκήνωσης είχε εντυπωσιαστεί ,πριν καλά συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο αντικείμενο έφυγε προς το βουνό .Το ένα από τα μικρά φωτεινά αντικείμενα έφυγε μαζί με το "μητρικό" . 7-7-80 2 η ώρα το βράδυ Σούνιο αναφορά από 3 μάρτυρες. 

Οδηγούσα το αυτοκίνητο μου σιγά και μόλις είχα προσπέραση τον ναό του Ποσειδώνα και η κίνηση ήταν ελάχιστη ,ξαφνικά το ραδιόφωνο του αυτοκίνητου που έπαιζε κανονικά σταμάτησε απότομα .Προσπάθησα να πιάσω κανένα σταθμό αλλά μάταια το ράδιο ήταν <νεκρό> σε σύντομο χρονικό διάστημα η μηχανή του αυτοκινήτου άρχισε να παρουσιάζει στιγμιαίες ανωμαλίες .Αυτό με ανησύχησε αλλά ευτυχώς δεν κράτησε πολύ, όταν ξαφνικά άναψε ένα εκτυφλωτικό γαλάζιο φως λούζοντας το αυτοκίνητο ,μετά από μία συζήτηση με τους υπόλοιπους επιβάτες αποφάσισα να πάω έξω .Αυτό που αντίκρισα ήταν εντυπωσιακό σε απόσταση 20 μέτρων ήταν προσγειωμένο ένα άγνωστο αντικείμενο με διάμετρο στο περίπου 7-8 μέτρα και ύψος 3 μέτρα υπήρχε ένας θόλος μάλλον διαφανής .

Το σκάφος πατούσε σε λεπτά ποδαράκια και δεν υπήρχαν ίχνη από πόρτες η παράθυρα το αντικείμενο ήταν <σβηστό> και είχε μία μεταλλική όψη .Ξαφνικά ο θόλος φωτίστηκε και διέκρινα σε διάχυτο φωτισμό δύο φιγούρες μάλλον ανθρώπινες να κινούνται με νευρικές κινήσεις η μία μορφή με αντιλήφτηκε και σήκωσε τα χέρια του σαν χαιρετισμό ! .Ο δίσκος χωρίς τον παραμικρό ήχο ανυψώθηκε κατακόρυφα και χάθηκε η διάρκεια της συνάντησης ήταν 2-3 λεπτά . 

Υμηττός Μάιος 1980 .

Η θέαση έγινε από την περιοχή τον Ιλισίων (ζωγράφου) και κοντά στους πρόποδες του βουνού . 

Περιγραφή μάρτυρα <ήταν βράδυ περίπου 4 πμ και είχα ξυπνήσει για να πάω στην κουζίνα για λίγο νερό η κουζίνα του σπιτιού μου έβλεπε μέσο μπαλκονόπορτας σε όλο τον Υμηττό .Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τίποτε επάνω εκτός από το ραντάρ και τον ΟΤΕ στα αριστερά του βουνού .Στην γρήγορη μάτια που έριξα έξω αντιλήφθηκα ένα φως έντονου κόκκινου χρώματος να κινείται αργά μέσα στα σύννεφα και έξω από αυτά ,δεν ήταν στη κορφή του βουνού αλλά λίγο πιο κοντά προς την Αθηνά ,το παρατήρησα για περίπου 5 λεπτά βλέποντας να κάνει αργές κινήσεις σε ένα κομμάτι του ουρανού.> Η μάρτυς μετά το πεντάλεπτο σταμάτησε την παρακολούθηση του φαινομένου αποχωρώντας από την κουζίνα .

1977 Στην περιοχή του Πειραιά 

Εμφανίστηκε ξαφνικά ένα λαμπερό κιτρινοκόκκινο φως που γέμισε μεγάλο μέρος του νυχτερινού ουρανού για 15 λεπτά προτού εξαφανιστεί .Εκατοντάδες άτομα είδαν το φαινόμενο που ήταν μία "μάζα Φώτος "που είχε διάμετρο 10 περίπου μιλίων .Ορισμένοι μάρτυρες ανέφεραν ότι διέκριναν ένα αντικείμενο να αιωρείται μέσα στο "φωτεινό σύννεφο " 

2 Φεβρουάριου 1978 στα περίχωρα της Αθήνας 

Ένα UFO με θολωτή καμπίνα που εξέπεμπε κόκκινο φως "ενόχλησε" ένα πούλμαν γεμάτο τουρίστες .Το αντικείμενο έμεινε αιωρούμενο για 20 -30 λεπτά και πέρασε πολλές φορές πάνω από το πούλμαν που είχε σταματήσει . 2/6/79 Θεσσαλονίκη .

Περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο είδαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πολλοί κάτοικοι της πόλης γύρω στης 11.50 το βράδυ . 

Το αντικείμενο ήταν πάνω από τον Θερμαϊκό ,σύμφωνα με τις περιγραφές το αντικείμενο είχε σχήμα κώνου που περιστρεφόταν γύρω από τον εαυτό του και εξέπεμπε λάμψη . Το αντικείμενο εξαφανίσθηκε για λίγο και εμφανίσθηκε πάλι στης 12.10 για να χαθεί πέντε λεπτά αργότερα προς τον νότο αφήνοντας φωτεινή "ουρά". 

3/10/67 Θεσσαλονίκη .

Στης 5 τα απόγευμα εμφανίστηκε στον ουρανό ένα αντικείμενο το οποίο με γυμνό μάτι φαινόταν να έχει σχήμα κολωρου κώνου .Το χρώμα του ήταν λευκώ και τα πλευρά του χρύσιζαν στο φως του ήλιου ,η λαμπρότητα του ήταν πολλή ισχυρή .Το αντικείμενο ήταν σε ύψος 20.000 πόδων αλλά παρά την απόσταση ήταν εντυπωσιακό .Παρέμεινε αιωρούμενο 2ωρες και κατόπιν χάθηκε 7/1/78 Έδεσσα 

Κάτοικοι του χωριού Μεσιμερηου Εδέσσης και ώρα 7,10μμ εντόπισαν μια "φωτιά "κοντά σε ύψωμα πάνω από το χωριό και κοντά στο εκκλησάκι του άγιου ΑθανάσιουΌταν πλησίασαν οι χορικοί και πυροσβέστες τον λόφο η "φωτιά" μετακινήθηκε με αναλαμπές της έντασης , γρήγορα εντόπισαν ένα έντονο φως με μία ανταύγεια θολή τριγύρω της . Το αντικείμενο παρατηρήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα προτού χαθεί οριστικά να είναι κοντά σε ένα υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ .Όταν πήγαν οι πυροσβέστες στο σημείο του φαινομένου δεν υπήρχαν ίχνη στο έδαφος 


Μεσολόγγι Περιστατικό που αναφέρετε σε υποβρύχιο αντικείμενο και συνέβη το 1971. 

Ήταν καλοκαίρι και ο μαρτυράς ψάρευε μέσα από βάρκα έξω από το Μεσολόγγι .Ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι τα νερά γύρω του άργησαν να αναστατώνονται παράξενα και τα αφρόψαρα να πετάγονται από την θάλασσα .Κοιτάζοντας στην θάλασσα εντόπισε ένα μεγάλο αντικείμενο να έχει εμφανιστεί στα ρηχά νερά και σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την βάρκα .Το αντικείμενο έβγαζε ένα έντονο πράσινο φως που φώτιζε τα αναστατωμένα νερά .Το περιστατικό κράτησε γύρω στα 5 δευτερόλεπτα και το αντικείμενο χάθηκε ξαφνικά όπως είχε εμφανιστεί . 

Λέρος 

Υπάρχουν αναφορές για παράξενα και παράδοξα γεγονότα στη Λέρο 

μία που έκανε αρκετή εντύπωση και αναφέρετε για κάθοδο ομάδας από μικρά ανθρωπάκια από λόφο του νησιού !αλλά θα αναφερθώ στο μέλλον για το περιστατικό αυτό .Υπάρχουν δυο αναφορές η πρώτη αναφέρετε σε νυχτερινά φώτα και είναι από 2 μάρτυρες και η δεύτερη αναφέρετε σε επαγγελματία ψαρά που συνάντησε άγνωστο υποβρύχιο αντικείμενο 
Ιούλιος 1992 Κάλαμος κατασκήνωση του ΙΚΑ . Η αναφορά προέρχεται από δύο μάρτυρες που ήταν στην κατασκήνωση . 
Ο πρώτος εντοπισμός του αντικειμένου έγινε από την πρώτη μάρτυρα 12 ετών εκείνη την εποχή και ακολούθησε η ο εντοπισμός από την μητέρα της που κοιμόταν μαζί της (η κατασκήνωση λειτουργούσε και με τους γονείς μαζί ) .
Ήταν 2 το βράδυ και ο πρώτος μάρτυς ( το παιδί) ξύπνησε από άγνωστο λόγο κοιτώντας προς την περιοχή της θάλασσας ( δεν φαίνεται η θάλασσα λόγο πεύκων )εντοπίζοντας ένα άγνωστο αντικείμενο σχήματος δίσκου να πλησιάζει από την θάλασσα .Το αντικείμενο ερχόταν γρήγορα αλλά ελάττωσε την ταχύτητα του γρήγορα, τότε ξύπνησε και ο δεύτερος μάρτυρας ( η μητέρα της ) .Το αντικείμενο ήταν περιτριγυρισμένο με μία ομίχλη παρ, όλου που ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος , ήταν σχήματος πεπλατυσμένου ταψιού και φαινόταν πεντακάθαρα το πίσω μέρος του , στην μέση υπήρχαν πολλά Φώτα που αναβόσβηναν ρυθμικά και άφηνε μία "αναθυμίαση " πίσω του σχεδόν διαφανής .Το αντικείμενο κοντοστάθηκε και χαμήλωσε σχεδόν πάνω από τα πεύκα , τότε τρεμόπαιξαν τα φώτα της κατασκήνωσης μέχρι που έσβησαν για λίγο . Άμεσος μετά η ομίχλη που το περιτριγύρισε κάλυψε όλο το UFO και χάθηκε μόνο μίας !! Το φαινόμενο κράτησε περίπου 7 λεπτά . Η αναφορά είναι πρόσφατη και ενυπόγραφη .

 

Νάξος 6ος- 2001 Ανεξήγητα φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Νάξο . 

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αυτόπτες μάρτυρες ήταν βοσκοί στην ορεινή περιοχή Φιλιωτιου και σπηλιάς Ζ. Τα μεσάνυχτα εκείνης της βραδιάς εντόπισαν φωτεινό μεγάλο αντικείμενο να προσγειώνετε σε ορεινό βοσκοτόπι , κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα άγνωστο ον με μέγεθος αρκούδας ,κεφάλι άλογου και οπλές στα πόδια του .Το άγνωστο ον "έτρεχε" με μεγάλα άλματα . Στην παραμονή του κάτω στο έδαφος συναντήθηκε με μικρό κοπάδι από γουρούνια ,στην απρόβλεπτη προφανώς συνάντηση με τα ζώα εκτόξευσε μία ακτίνα φωτός προς τα ζώα . Την άλλη μέρα το πρωί βρέθηκαν 4 γουρούνια με καθολικά εγκαύματα από μέσα και ένα κυνηγόσκυλο κομμένο στα δυο !! Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν συχνοί δραστηριότητα άγνωστων πλασμάτων . 


1980 Όλες σχεδόν οί αθηναϊκές εφημερίδες ανέφεραν γύρω στις 15 Φεβρουάριου την είδηση..

Ότι τό πλήρωμα ένός αεροσκάφους τής Ολυμπιακής πού πετούσε απο Λήμνο πρός Αθήνα, είδε γιά δέκα περίπου λεπτά ένα φωτεινό UFO. 

Τό αντικείμενο ήταν σέ μιά απόσταση 10-15 μίλια . Στά 22.000 πόδια. 15 μίλια δέν είναι πολύ μεγάλη απόσταση. αν όμως άν ληφθεί υπόψη ότι τό φώς πού εκπέμπε ήταν ευκρινές καί ή αλλαγή τών χρωμάτων επίσης ευκρινής, τότε συνεπάγεται ότι τό αντικείμενο είχε μεγάλο όγκο. Το συμπέρασμα αύτό βγαίνει έμμεσα καί άπό ότι όταν τό ραντάρ άπό κάτω μάς λέει ότι έχουμε ένα αντίθετο ίχνος στό 15 μίλια, δηλαδή ότι ένα άλλο αεροπλάνο πετάει μπροστά μας σέ απόσταση 15 μίλια, και δέν είναι εύκολο νά τό δούμε. 
10 παρά τό βράδυ καί γυρίζαμε άπό τή Λήμνο. Τό φαινόμενο τό παρατήρησαν επιβάτες και το πληρώματος Γιά νά μπορέσουμε όμως νά τό δούμε τόσο καθαρά ή πρέπει τό αντικείμενο νά ήταν πολύ μεγάλο ή τό φώς του πολύ δυνατό. Οπωσδήποτε όμως πρέπει νά ήταν μεγάλο γιά νά διακρίνεται τόσο καλά στό 15 μίλια. . Είμαστε μετάξι Σκύρου καί Καρύστου. 

Τό αντικείμενο όσο διάστημα κράτησε ή παρατήρηση. δηλαδή 8-10 λεπτα. βρισκόταν παράλληλα μέ μάς στό ίδιο πάντα ύψος. άρα έπρεπε να έχει τήν ίδια ταχύτητα μέ μάς τουλάχιστον. πού σημαίνει 300-310 μίλια. δηλαδή Περίπου 600 χλμ. Σ αυτό τό διάστημα τών 8-10 λεπτών είχαμε διανύσει 60 μίλια. .Το αντικείμενο έγινε αντιληπτό αρχικά από επιβάτες και στην συνεχεία από τους πιλότους Μετά ρωτήσαμε τόν Πύργο Ελέγχου τού Αεροδρομίου Αθηνών άν έχει κανένα ίχνος η . άν πετούσε κάποιο αεροπλάνο τήν ίδια ώρα παράλληλα μέ μάς. Η Αθήνα έδωσε αρνητική απάντηση. Σημειώστε ότι ή Αθήνα ξέρει όλα τα "ίχνη" Αυτό_ βέβαια ήταν έκτός αεροδιάδρομου. άλλά ή Αθήνα θά πρεπε νά ξέρει. . Δέν έχω δεί ποτέ αστέρι πού νά βγαζει τέτοια χρώματα. . Ούτε υπήρχε περίπτωση νά ήταν αεροσκάφος. Έδινε τήν εντύπωση περιστρεφόμενων φώτων ολόκληρο τό αντικείμενο άλλαζε συνεχώς χρώματα . 

phgh M. A. R. C - REVIEW

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου