Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

“Mothman” Το απόκοσμο φτερωτό πλάσμα με τα κόκκινα μάτια και τις εκατοντάδες θεάσεις

μύθος του Mothman οταν αναφέρεται συνήθως θυμίζει ένα τρομακτικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στο Point Pleasant, της Δυτική Βιρτζίνια στις 15 Δεκεμβρίου 1967. Σε αυτό το κρύο βράδυ του Δεκεμβρίου, στις 17:00 περίπου, η Γέφυρα των ΗΠΑ Highway 35 γνωστή και ως ως Silver Bridge κατέρρευσε.

“Mothman” Το απόκοσμο φτερωτό πλάσμα με τα κόκκινα μάτια και τις εκατοντάδες θεάσεις










Το Silver Bridge συνδέει το Point Pleasant,της Δυτικής Βιρτζίνια και το Kanauga, του Οχάιο. Τριάντα επτά οχήματα ήταν στο Silver Bridge, όταν κατέρρευσε, στέλνοντας 31 από αυτά τα αυτοκίνητα στο κρύο νερό του ποταμού. Σαράντα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά.
11052013_tinmoi_nhung_vung_dat_bi_an_bermunda_a_1
Για τουλάχιστον 13 μήνες πριν από το περιστατικό, οι κάτοικοι του Point Pleasant έκαναν αναφορές για ένα πλάσμα στο μέγεθος ενός άντρα όπου έμοιαζε με πουλί και που έχει γίνει από τότε γνωστό ως Mothman. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είχαν δει το Mothman πολύ κοντά στην γέφυρα, και ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό το πλάσμα είχε εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα με την κατάρρευση της γέφυρας. Μετά την κατάρευση του Silver Bridge, οι θεάσεις στέρεψαν.

Οι θεάσει του Mothman πιθανών ξεκίνησαν περίπου το 1960 με αναφορές όπως: μια γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητό της μέσα από ένα πάρκο γνωστό ως Chief Cornstalk Hunting Grounds είδε μια φιγούρα στον δρόμο, “οπως ανέφερε. Σύμφωνα με τη γυναίκα, η φιγούρα είχε δύο μεγάλα φτερά και πέταξε στον αέρα.
Μια άλλη παρατήρηση υποτίθεται ότι έλαβε χώρα το 1965. Μια γυναίκα που ζει κοντά στον ποταμό Οχάιο ενημέρωσε την αστυνομία ότι ο γιος της είχε έρθει από το παιχνίδι και της είπε ότι είχε δει έναν άγγελο.Ένα χρόνο αργότερα, η σύζυγος ενός γιατρού, ανέφερε ότι είδε αυτό που περιέγράψε ως μια γιγαντιαίο πεταλούδα.
Επίσης Στις 12 του Νοέμβρη του 1966, πέντε άντρες που έσκαβαν έναν τάφο σε ένα κοιμητήριο κοντά Clendenin,της Δυτικής Βιρτζίνιας είδαν κάτι που έμοιαζε με άνθρωπο να πετά χαμηλά στα δέντρα πάνω από τα κεφάλια τους. Αυτό αποδίδεται συχνά ως η πρώτη γνωστή παρατήρηση του Mothman.
Λίγο αργότερα, στις 15 του Νοεμβρίου του 1966, δύο νεαρά ζευγάρια από το Point Pleasant, ο Roger και η Linda Scarberry, και ο Steve και η Mary Mallette είπε στην αστυνομία ότι είδε ένα μεγάλο πλάσμα του οποίου τα μάτια «έλαμπαν με κόκκινο χρώμα», καθως οι προβολείς των αυτοκινήτων τους έπεσαν πάνω του. Το περιέγραψαν ως έναν «μεγάλο ιπτάμενο άνθρωπος με φτερά μήκους περίπου δέκα πόδιών καθώς συνέχισαν να οδηγούν το πλάσμα απογειώθηκε και άρχισε να πετά πάνω απο το αυτοκίνητο τους, καθώς οδηγούσαν σε μια περιοχή έξω από μια πόλη που είναι γνωστή ως« η περιοχή TNT », περιοχή όπου βρίσκεται ένα πρώην εργοστασίο πυρομαχικών του Β “Παγκοσμίου Πολέμου.Τα ζευγάρια ανέφεραν το περιστατικό στο γραφείο του σερίφη Mason County. Ο σερίφης στη συνέχεια επέστρεψε στη σκηνή με τους τέσσερις μάρτυρες, αλλα δεν βρήκαν τίποτα.
Στις περίπου 22:30 το ίδιο βράδυ, ο Newell Partridge, ένας εργολάβος οικοδομών, στο Σάλεμ, όπου βρλισκεται περίπου 90 μίλια από το Point Pleasant, έβλεπε τηλεόραση όταν η οθόνη σκοτείνιασε. Ανέφερε ότι ένα απόκοσμο μοτίβο γέμισε την οθόνη και ότι άκουσε ένα δυνατό ήχο κλαψούρισμα απ έξω που ανέβαινε σε συχνότητα και έπειτα σταμάτησε. Ο Partridge δήλωσε: «Ακουγόταν σαν μια γεννήτρια όπου τίθονταν σε ίσχυ». Ο Σκύλος του Partridge, άρχισε να ουρλιάζει στην μπροστινή πόρτα, και τότε αυτός άρπαξε το φακό του βγήκε για να δει τι συνέβαινε.Όταν έφτασε έξω, είδε τον σκύλο του να κοιτάζει προς τον αχυρώνα, 150 μέτρα από το σπίτι. Ο Partridge έλαμψε με το φακό προς αυτή την κατεύθυνση και επισήμανε δύο κόκκινους κύκλους που έμοιαζαν όπως ανέφερε με «ανακλαστήρες ποδηλάτων».
Mothman-2 

Οι κόκκινες σφαίρες δεν ήταν όπως τα μάτια κάποιου ζώου γνωστού σε αυτόν, στην θέα αυτή τρόμαξα».Το σκυλί του προστατεύοντας την περιοχή του ετρεξε αμεσως να καταδιωξει τα»λαμπερα κοκκινα ματια» , ο Partridge τον διέταξε να σταματήσει, αλλά ο σκυλος του δεν τον υπακουσε.Ο Partridge γύρισε και πήγε πίσω στο σπίτι για να πάρει το κυνηγετικό όπλο του, αλλά φοβόταν πολύ για να πάει έξω πάλι. Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκε με το όπλο δίπλα στο κρεβάτι του.
Το επόμενο πρωί, κατάλαβε ότι το σκυλί του δεν είχε έρθει πίσω. Δύο μέρες πέρασαν και ο σκύλος του δεν γύρισε μέχρι που ο Bandit διάβασε στην εφημερίδα για τις θεάσεις στο Point Pleasant την ίδια που έζησε και αυτός αυτή την τρομακτική εμπειρια.Μια δήλωση τον έκανε να παγώσει όμως…το ένα μέλος απο τα δύο ζευγάρια που εντόπισε το παράξενο πλάσμα στο εργοστάσιο της TNT, είπε ότι όταν μπήκαν στα όρια της πόλης του Point Pleasant, είδαν ένα μεγάλο σκυλί να κοίτεται στον δρόμο.
Λίγα λεπτά αργότερα, στο δρόμο της επιστροφής τους από την πόλη, ο σκύλος είχε φύγει. Μαλιστα ανέφερε ότι σταμάτησαν για να βρουν το σκυλί, αφολυ λίγο νωρίτερα είχαν περάσει από δίπλα του αλλά είχε εξαφανιστεί.Ο Newell Partridge σκέφτηκε αμέσως τον σκύλο του, τον οποίο δεν είδε ποτέ ξανά.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, πολλοί άνθρωποι έδιναν παρόμοιες μαρτυρίες. Δύο εθελοντές πυροσβέστες είπαν ότι ήταν είδαν ένα «μεγάλο πουλί με κόκκινα μάτια». Ο σερίφης της Mason County, ο George Johnson σχολίασε ότι πίστευε ότι οι θεάσεις οφείλονταν σε ένα ασυνήθιστα μεγάλο ερωδιό που ονομάζεται «shitepoke».
Όπως καταγράφεται: «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν αυτό το πλάσμα Για τους επόμενους 13 μηνες, πάνω από 200 άτομα είχαν κάποια αλληλεπίδραση με κάποια περίεργα φαινόμενα – και. περίπου εκατό από αυτούς είπαν ότι είδαν πραγματικά τον Mothman. Οι Εκθέσεις είχαν γενικά το πλάσμα να στέκεται μεταξύ πέντε και επτά πόδια ψηλό, με φτερά – νυχτερίδας. Οι εκθέσεις έλεγαν επίσης, ότι τα μάτια του Mothmanσυχνά περιγράφονταν ως λαμπερά κόκκινά – βρίσκονταν στην κορυφή των ώμων του.
Ο Reporter John Keel(συγγραφέας του βιβλίου «the mothmans prophecies») άρχισε να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις θεάσεις του Mothman, τον Δεκέμβριο του 1966.Ο Keel συνέταξε εκθέσεις που έδειξαν πρόβληματα με τηλεοράσεις και τηλέφωνα που ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 1966. Φώτα που έβλεπαν στον ουρανό,ιδιαίτερα γύρω από την περιοχή TNT, και αυτοκίνητα που πέρναγαν κατά μήκος της οδικής αρτηρίας μερικές φορές πάγωναν χωρίς εξήγηση. Ο Keel και οι συναδέλφοι – ερευνητές του, αποκάλυψαν επίσης μια σειρά περιπτώσεων poltergeist στην Κοιλάδα του Οχάιο. Κλειδωμένες πόρτες άνοιγαν και έκλειναν από μόνες τους, παράξενα ουρλιαχτά ακούγονταν μέσα και έξω από τα σπίτια, και ανεξήγητες φωνές γίνονταν αντιληπτές την νύχτα. Ο ιδιος ο Keel ήταν τρομαγμένος εκείνη την εποχή καθως λίγο αργότερα απο την εμπλοκή του με το θέμα,άρχισε να βιώνει περίεργες καταστάσεις, οντότητες που επικοινωνούσαν με αυτόν στο τηλέφωνο καθώς και λίγο αργότερα οι οντότητες άρχισαν να του δινουν προγητείες όπου από ένα σημείο και μετά ήταν ψεύτικες. ο ίδιος ο Keel περιέγραφε την περιοχή ως μια «δίνη των φαινομένων».
Μια δημοσιογράφος η Μαρία Hyre , ο οποίος ήταν ο ανταποκριτής στο Point Pleasant για την εφημερίδα The Messenger , έγραψε εκτενώς για τις τοπικες θεάσεις . Ενα σαββατοκύριακο , είχε κατακλυσθεί με πάνω από 500 τηλεφωνήματα από ανθρώπους που είδαν παράξενα φώτα στον ουρανό .
Ένα βράδυ , δούλευε αργά στο γραφείο της, και ένας άνθρωπος ήρθε στην πόρτα της . Ήταν κοντός και είχε περίεργα μάτια που κάλυπτε με χοντρά γυαλιά . Είχε επίσης μεγάλη , μαύρα μαλλιά κομμενα σαν μπολ. Η Hyre είπε ότι μιλούσε με χαμηλή , διακοπτόμενη φωνή .


cgbndx 

  
 Αυτός δεν ενδιαφέρονταν για τον Mothman ή την καταστροφή στο Silver Bridge . Αντ “αυτού ,
ρωταγε για τους ανθρώπους οι οποίοι
αναφέρουν ότι είδαν τα παράξενα φώτα στον ουρανό, επίσης, ζήτησε οδηγίες για το Welsh, West Virginia.
Η Mary τρομοκρατήθηκε. » Ερχόταν όλο και πιο κοντά σε μένα και τα μάτια του με κοιτούσαν υπνωτικά . «Τρομαγμένη , κάλεσε τον διευθυντή της εφημερίδας στο γραφείο της , είπε ότι σε ένα σημείο στη συζήτηση, έπρεπε να απαντήσει το τηλέφωνο που χτυπούσε και παρατήρησε οτι ο άνθρωπος πήρε ένα στυλό από το γραφείο της ,το οποίο το κοίυαξε με έκπληξη λες και δεν είχε δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο. » Στη συνέχεια πήρε το στυλό , γέλασε δυνατά και έτρεξε έξω από το κτίριο .
Αρκετές εβδομάδες αργότερα η Hyre διέσχιζε το δρόμο κοντά στο γραφείο της και είδε τον ίδιο άντρα στο δρόμο . Ξαφνιάστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι η Mary τον έβλεπε , στράφηκε γρήγορα μακριά και μπήκε σε ένα μαύρο sedan που ήρθε γύρω από τη γωνία και οδήγησε γρήγορα μακρια .
Την ίδια νύχτα , ένας άνθρωπος με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται επισκέφθηκε τα σπίτια πολλών ανθρώπων στην περιοχή που είχαν αναφέρει ότι είδαν τα φώτα στον ουρανό. Τους έκανε όλους να νιώσουν πολύ άβολα. Ισχυρίστηκε ότι είναι ένας δημοσιογράφος από το Cambridge ,του Οχάιο , και ακούσια παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε πού ήταν το Columbus ,του Οχάιο παρόλο που οι δύο πόλεις είναι μόλις λίγα μίλια μακριά.








Τέλος τον Δεκέμβριο του 1967, η γέφυρα του Silver Bridge κατέρρευσε στο Point Pleasant, σκοτώνοντας 46 άτομα.( 2 από τα πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ και τα αλλά 44 άτομα θάφτηκαν – για αγνώστους λογούς – σε ομαδικό τάφο, σε μια άλλη κωμόπολη) Το γεγονός αυτό ξεκίνησε ένα τοπικό θρύλο όπου ο Mothman εμφανίζεται μόνο πριν από τις μεγάλες τραγωδίες. Άλλες θέσεις που υποτίθεται υπάρχουν αναφορές για θεάσεις του Mothman περιλαμβάνουν τη Ρωσία, όπου μάρτυρες ανέφεραν ότι τον είδαν πριν από το 1986, όπου και έγινε η πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ.