Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η μορφή στον καπνό του τσιγάρου (Εμπειρία απο μέλος)

Η ιστορία που θα σας πω συνέβη στον πεθερό μου,75 χρονών τώρα,όταν ήταν 13 χρονών παιδί....
Ήταν χειμώνας αξημέρωτα,σκοτάδι ακόμα,και πήγαιναν αυτός,ο πατέρας του,και καμια 10ριά άλλοι θείοι και εργάτες,πάνω σε 2 κάρα κ μια αλωνιστική μηχανή,στα χωράφια να ξεκινήσουν δουλειά. 




Τα χωράφια ήταν έξω από την Κόρινθο,ορεινό μέρος και ο δρόμος δύσβατος με πολλές στροφές,μακρυά διαδρομή που την έκαναν κάθε μέρα. Εκείνο το πρωί,σκοτάδι ακόμα δεν είχε φέξει,καθώς πλησίαζαν μια απότομη στροφή που είχε γκρεμό από κάτω ,κάποιος εργάτης κάτι είδε και τους φώναξε όλους να σταματήσουν,όπως και έκαναν. Όπως κανανε στην άκρη,πάει ο εργάτης ένα τσιγάρο στον πεθερό μου(δεν είχε ξανακαπνίσει ποτέ του μέχρι τότε) και του λέει "άναψέ το". Το ανάβει,και στην πρώτη εκπνοή βλέπει μια μορφή στον καπνό να του λεει "τυχεροί,εδώ σ'αυτή τη στροφή θα σας έπαιρνα!"
Τρόμαξαν όλοι και αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω και να μην πάνε στα χωράφια εκείνη τη μέρα. Το απόγευμα,μάθανε ότι εκεί στην ίδια στροφή λίγο νωρίτερα,ξέφυγε άμαξα με εργάτες,έπεσε στο γκρεμό και δε γλύτωσε κανένας.
 Από τότε ο πεθερός μου ξεκίνησε το κάπνισμα. Μας λέει,αν νιώσετε ποτέ κάτι περίεργο,δαίμονα,φάντασμα ή τίποτα τέτοιο,ανάψτε τσιγάρο,ο καπνός τα διώχνει. Το λέει και ανατριχιάζει ακόμα και τώρα όταν το θυμάται.